Beugel

Veel pubers maar ook volwassenen krijgen tegenwoordig brackets. Brackets is de naam voor een blokjesbeugel. Het tandenpoetsen wordt veel lastiger als je een vaste beugel draagt. Het is als het ware poetsen met een hindernis. Op de brackets is vaak meer plaque aanwezig en het is lastig om dit weg te poetsen, daarnaast is het moeilijker om het tandvlees gezond te houden.

Wanneer je een beugel draagt is het verstandig om een afspraak te maken met de mondhygiënist.  Het is uiteraard niet de bedoeling dat door het dragen van de beugel gaatjes ontstaan of het tandvlees ontstoken raakt. De mondhygiënist kan goede tips geven over hoe je je gebit het beste schoon kunt maken en wat je verder kunt doen om je mond gezond te houden.

Tijdens het eerste bezoek krijg je een orthodontische borstel. Deze tandenborstel heeft een V-vorm om zo beter rondom de brackets te kunnen poetsen.

Mondhygiëne behandelingen van jeugd (tot 18 jaar) valt onder de basisverzekering en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.